UTM قطعه کدیست که در انتهای هر لینکی که میخواهید آمار ورودی به سایت و سایر گزارشات را به دست بیاورید قرار میگیرد. این قطعه کد اطلاعات مختلفی را به گوگل آنالیتیک ارسال میکند و در آنجا همه اطلاعات جمع شده و در قالب یک گزارش جامع در اختیار ما قرار میگیرد.درکل می شود گفت، هر چیزی که قبل از آن یک علامت سوال در URL داشته باشد یک پارامتر است.
نمونه لینکی که UTM هم به آن اضافه شده است را ببینید:
https://www.example.com/page?utm_content=buffer&utm_source=facebook.com
یک پارامتر UTM، یک تگ است که در آخر URL افزوده می شود و وقتی بر روی آن کلیک می شود، داده را به گوگل آنالیتیکس می برد و به شما این اجازه را می دهد تا بفهمید که کدام استراتژی مارکتینگ شما تاثیر گذارتر است. یک پارامتر UTM از یک پارامتر و اندازه آن بوجود آمده است:
۵ پارامتر کلیدی وجود دارد که برای کمپین های ردیابی کردن درون گوگل آنالیتیکس استفاده می شود. از این بین ۳ تای آن الزامی است و ۲ تای دیگر اختیاری است.
UTM_SOURCE : برای توصیف اینکه ترافیک از کجا می آید به کار برده می شود. مثلا نام وبسایتی که تبلیغات شما را نشان می دهد یا نام خبر.
UTM_medium : برای توصیف المنت های خاص استفاده می شود. برای مثال ممکن است به محل قرار داشتن بنرها یا سایز آنها در استراتژی های مقایسه ای، عطف داشته باشد. یا می تواند عکس محصول در خبرنامه باشد.
UTM_campaign : این منتسب به کمپین سرتاسری ای که شما راه انداخته اید، است. برای مثال، اگر کمپین جدیدی که شروع کرده اید برای یک تلفن جدید باشد (بعنوان مثال Ratin) پس کمپین شما ممکن است (Ratin_launch) خوانده شود.
UTM_term : این برای جستجوهای پولی استفاده می شود تا کلمات کلیدی که شما بر روی تبلیغ خاصی پیشنهاد می کنید را تعیین کند. برای مثال یک تبلیغ برای جمله “SEO services” با “utm_term=seo_services” تگ دهی می شود.
UTM_content : برای استراتژی مقایسه ای استفاده می شود تا تفاوت بین نوع A و B را مشخص کند.
برای ایجاد یک لینک UTM باید وارد URL Builder شوید که برای دستیابی به آن آدرس مناسب و کوتاهی وجود ندارد و از طریق سرچ عبارت URL Builder میتوانید مسیر ورود به آن را بیابید که در واقع به URL زیر میرسید.
https://ga-dev-tools.appspot.com/campaign-url-builder/
سپس همه چیزی که شما لازم است انجام دهید این است که لینک تولید شده را در عنصری که در حالت عادی می خواهید دنبال کنید، پیوست کنید.
مهم است به خاطر داشته باشید که پارامترهای UTM به حروف بزرگ و کوچک حساس هستند. بنابراین اگر شما یک URL را با “utm_campaign=ratin” و یکی را با “utm_campaign=Ratin” تگ گذاری کنید، اینها در اکانت گوگل آنالیتیکس شما در دو کمپین جداگانه ظاهر خواهند شد.
پارامترهای لینک UTM همچنین در نوار آدرس کاربران قابل رویت هستند.
بنابراین مهم است که از تگ هایی که نمی خواهید کاربرانتان ببینند استفاده نکنید. من به شدت پیشنهاد می کنم که از مقادیر ناپیدا که کاملاً واضع کمپینتان را توصیف می کنند استفاده کنید.
داده می تواند توسط گوگل آنالیتیکس از طریق رفتن به قسمت Traffic > Sources > Campaign به آسانی دیده شود. در این محل شما لیستی از همه کمپین هایی که دنبالشان گشته اید، خواهید داشت. شما میتوانید بر روی هر کمپین کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری برای مثال بر روی medium و source ببینید. همانند بقیه سورس های ترافیکی، شما می توانید معیارهای خیلی مهم برای خودتان، میزان جستجو، تبادلات، تعداد مشاهده های صفحه و غیره را مشاهده کنید، تا تعیین دهید که کدام المنت بر کمپین شما تاثیر گذارتر است.
در اینجا مکانهای مختلفی برای یافتن اطلاعات UTM در بخش داشبورد گوگل آنالیتیکز وجود دارد:
۱- Acquisition > All Traffic > Source/Medium
۲- Acquisition > Campaigns > All Campaigns
چیزی که برای هر دیجیتال مارکتر مهم است اندازهگیریست و فقط با همین اندازهگیریست که میتونیم بفهمیم کمپینهای ما یا لینکهای به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی یا حتی تبلیغات ما چقدر موثر بوده است.حالا هر زمان که افراد بر روی این لینک کلیک میکنند، گوگل آنالیتیکز فورا مقادیر را در هر پارامتر UTM به هر چیز قابل خواندن در گوگل آنالیتکز ترجمه میکند.
هم میشود به صورت دستی UTM را نوشت هم میتوان از ابزارهایی استفاده کرد که ما مقدار پارامتر را به آن بدهیم و او UTM را برای ما بسازند.یکی از ابزارهای خوبی که میتوانید استفاده کنید appspot.com است که البته به خاطر تحریم ما رو مورد لطف خودشون قرار دادن و بدون تکنیکهای عبور از فیلتر! باز نمیشود.اگر برای دسترسی به اون سایت محدودیت دارید از raventools استفاده کنید.از افزونه گوگل کروم Effin Amazing نیز میتوانید استفاده کنید.